Sinterklaasintocht Den Haag gaat nog steeds door: 'Doen er alles aan'

Sinterklaas.
Sinterklaas. © Omroep West
DEN HAAG - Het is nog steeds de bedoeling dat de sinterklaasintocht in de Scheveningse haven doorgaat. Dat laat organisator Peter Boelhouwer vrijdag weten aan mediapartner Den Haag FM.
Eerder zei hij al dat de intocht, met aanpassingen, doorgaat. En ook na de coronapersconferentie van afgelopen dinsdag gaat hij daar nog steeds vanuit. 'We hebben nog nooit in zo'n korte tijd een intocht georganiseerd. Het stoom komt iedereen uit de oren, maar we gaan er alles aan doen om er iets moois van te maken', zegt hij tegen Den Haag FM.
Sinterklaas en zijn Pieten varen op 13 november om 11.30 uur dan ook 'gewoon' de Scheveningse haven binnen. Toch verloopt het feest dit jaar een beetje anders dan Hagenaren gewend zijn. Wie in de haven wil komen kijken, moet zich inschrijven voor een gratis ticket. Dit kan vanaf dinsdag. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. 'Als je geen ticket hebt, ga dan alsjeblieft niet naar de haven toe, maar zoek een leuk plekje langs de rijtoer', meldt Boelhouwer.

Korte rijtoer

Ook de rijtoer door de stad is anders dan anders. Deze is namelijk een stuk korter, om zo de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen. In plaats van 45 minuten, duurt hij nu waarschijnlijk zo'n 20 minuten.
Boelhouwer roept mensen op om thuis te blijven bij klachten en om tijdens de intocht genoeg afstand te houden. 'De route is elf kilometer lang, dus er is voor iedereen plek om te komen kijken.'

Nieuwe persconferentie 'kan nog roet in eten gooien'

Het blijft spannend of deze variant van de sinterklaasintocht uiteindelijk door kan gaan. Volgende week vrijdag houdt het demissionaire kabinet weer een nieuwe persconferentie. 'Die kan nog roet in het eten gooien.' Maar daar is de organisatie op voorbereid. 'We zijn berekend op alternatieven.'