Politie lost schoten na achtervolging in centrum van Den Haag

De gestolen bus werd klemgereden in de Grote Marktstraat
De gestolen bus werd klemgereden in de Grote Marktstraat © Regio15
DEN HAAG - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee waarschuwingsschoten gelost bij een achtervolging in het centrum van Den Haag. De agenten schoten nadat een man met een gestolen bus bijna op een agent inreed tijdens zijn vluchtpoging.
Even daarvoor was de bus bij een tankstation op camerabeelden te zien. Het kenteken stond te boek als gestolen. Toen agenten de bestuurder wilden aanspreken, reed de bus weg, raakte bijna de agent en raakte de politiewagen. Daarop loste de politie meerdere waarschuwingsschoten. Er volgde een achtervolging door de binnenstad en even later werd de man klemgereden in de Grote Marktstraat.
Na de achtervolging zijn twee verdachten aangehouden. De verdachten zijn een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige Hagenaar. Ze zitten vast. De agent die bijna door de bestuurder werd aangereden, deed aangifte van poging tot moord of doodslag. De recherche onderzoekt de zaak. De gestolen bus heeft veel schade, ook zijn twee politieauto's beschadigd.