Duizenden demonstranten lopen protestmars tegen het coronabeleid door Den Haag

DEN HAAG - Duizenden betogers tegen het coronabeleid hebben zondagmiddag een mars door Den Haag gelopen. Die begon op het Malieveld en voert onder meer langs de Hofvijver, over Plein 1813 en de Javastraat. Rond 15.45 uur kwam de voorkant van de stoet weer aan op het Malieveld. Aanwezige journalisten en agenten schatten volgens het ANP dat zo'n 20.000 tot 25.000 mensen deelnemen aan de tocht.
De betogers liepen vanaf 13.00 uur een mars van enkele kilometers lang. Veel mensen hadden borden, spandoeken of vlaggen bij zich met daarop teksten tegen het coronabeleid of tegen het kabinet-Rutte. Betogers scanderen leuzen: 'Liefde, vrijheid, geen dictatuur.' Op een van de borden werden minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge afgebeeld als twee nazi's met de leus: vaccinazi's. Op een ander bord stond de tekst: Hugo de Qrankzinnige, verwijzend naar de coronapas.
Vanaf 12.00 uur verzamelden de duizenden demonstranten zich op het Malieveld. De betoging is georganiseerd door Samen voor Nederland, naar eigen zeggen een samenwerkingsverband van tientallen organisaties. Wegen naar het Binnenhof zijn afgesloten en er is veel politie op de been in de binnenstad. De tocht wordt begeleid door vele tientallen agenten, zowel lopend als in busjes.

Trams en bussen rijden om, verkeer in de file

Vanwege de demonstratie heeft HTM besloten om meerdere tram- en buslijnen om te laten rijden. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden tramlijnen 1, 15, 16 en 17 omgeleid. Passagiers van tram 9 moeten rekening houden met vertraging bij het Malieveld. De bussen die een andere route zullen rijden zijn de lijnen 20, 22, 23, 24 en 28.
Demonstranten verzamelen zich op het Malieveld
Demonstranten verzamelen zich op het Malieveld © Omroep West