Onderzoek naar 'horrorpoller' duurt langer dan gedacht, inmiddels dertig slachtoffers

De auto raakte flink beschadigd
De auto raakte flink beschadigd © Regio15
DEN HAAG - Het onderzoek van de gemeente Den Haag naar de 'horrorpoller aan de Escamplaan gaat langer duren dan verwacht. Zondag aan het eind van de middag reed er voor de dertigste keer iemand tegen de beweegbare paal aan. Ondanks verkeersregelaars en waarschuwingsborden blijft het fout gaan bij het HagaZiekenhuis.
Na de eerste serie ongelukken heeft wethouder Robert van Asten (D66) belooft onderzoek te laten doen naar de nieuwe verkeerssituatie. Daarbij zou gekeken worden naar andere oplossingen, zoals cameratoezicht en boetes voor automobilisten die doorrijden. Na de zomer zou er meer duidelijk moeten zijn, maar dat onderzoek blijkt langer te gaan duren. Dit komt volgens de gemeente omdat aannemers het ontzettend druk hebben, zo meldt mediapartner Den Haag FM.
Hart voor Den Haag wil dat er met spoed cameratoezicht komt en heeft raadsvragen gesteld. ‘Onacceptabel dat de raad al half jaar wacht op cameratoezicht en wél betaald voor twee 24/7 verkeersregelaars!’, zegt raadslid Jelle Meinesz.

Compleet uit de grond gereden

De pollers staan sinds begin juni op de Escamplaan toen de verkeerssituatie naast het HagaZiekenhuis veranderde. Alleen bussen en hulpdiensten mogen er door. Ondanks de verkeersborden zagen automobilisten de paal over het hoofd en knalden er op. Een aantal keer werd de net gerepareerde paal compleet uit de grond gereden. Om extra duidelijkheid te scheppen zijn er grotere borden geplaatst en werden er verkeersregelaars neergezet. Toch blijft het dus af en toe nog misgaan.
Zo knalde een automobilist zondag opnieuw op de poller. Volgens nieuwssite Regio15 zou de automobilist achter een bus aan zijn gereden. Toen de poller na het passeren van de bus weer omhoog kwam botste de auto, voorzien van een diplomatenkenteken, er tegenaan. Een berger heeft het voertuig weggesleept.