Zes dagen cel voor grootschalige heling elektrische fietsen

© Politie Gouda
GOUDA - Een 39-jarige man moet nog zes dagen de cel in voor de diefstal en heling van elektrische fietsen in Gouda. De man, afkomstig uit Nijmegen maar wonend bij zijn ouders in Gouda, zou in drie gevallen zelf de fietsen hebben gestolen. Daarnaast werden er in augustus in de schuur van zijn ouders veertig gestolen fietsen aangetroffen.
Volgens de rechter heeft de 39-jarige man in drie gevallen zelf de fietsen gestolen. Zowel in de Stoofsteeg als bij het Best Western Hotel in de stad zou hij op camerabeelden te zien zijn geweest. Agenten herkenden de Nijmegenaar als degene die een elektrische fiets in een bestelauto laadde. De man gaf tijdens de zitting zelf toe bij het hotel een fiets te hebben gestolen.
Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Zover ging de rechter niet. De straf kwam uit op 120 dagen cel, waarvan veertig dagen voorwaardelijk. De 39-jarige man had na zijn arrestatie al twee maanden in voorarrest gezeten. Deze tijd werd van zijn straf afgetrokken, waardoor hij nog zes dagen de gevangenis in moet.