Gouden tip in Mallorca-zaak levert 15.000 euro op

De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal
De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal © NOS
WADDINXVEEN - Het Openbaar Ministerie (OM) looft 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca, afgelopen zomer. Bij dit uitgaansgeweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven.
In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond opnieuw aandacht gevraagd voor de zaak, kondigt de politie aan. Een team van rechercheurs is onder meer op zoek naar een nog onbekende getuige van het geweld tegen Heuvelman. Zo wordt een foto getoond van een onbekende man die mogelijk de fatale mishandeling op Mallorca heeft gefilmd. De man staat op beelden van andere getuigen.
'Zulk materiaal is voor ons heel belangrijk, omdat we dat mogelijk kunnen gebruiken om de gebeurtenissen 100 procent duidelijk te krijgen. Maar ook als hij niet heeft gefilmd, is hij een cruciale ooggetuige', zegt een woordvoerster van de politie.

Groep Hilversummers verdacht

In de ochtend van 14 juli waren er meerdere gewelddadigheden in de plaats El Arenal op het Spaanse eiland. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in een café. Bij een tweede incident op de boulevard werd Carlo Heuvelman dusdanig mishandeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden. Een groep Hilversummers wordt verdacht van betrokkenheid bij het geweld van die nacht.
Het OM verdenkt in totaal acht personen van betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast. Zij staan woensdag 17 november voor de rechter in Lelystad tijdens een eerste openbare zitting.