Politie spuit pepperspray en vist inbreker uit sloot

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een nat pak. Dat was de enige oogst voor twee verdachten na een inbraakpoging aan het Margarethaland in Den Haag. Dankzij een oplettende getuige konden de twee dinsdagavond in de kraag worden gevat, nadat de politie een van hen aantrof in een naburige sloot.
Een van de twee mannen probeerde dinsdag rond 19.15 uur via het raam aan de zijkant van de woning binnen te komen, maar liet zich meteen naar beneden vallen toen hij een getuige zag. Die getuige belde 112, waarna agenten de omgeving uitkamden.
Bij het Aegonplein zagen de agenten twee mannen vanuit de bosjes wegrennen in de richting van de nabijgelegen volkstuintjes, waarna zij de achtervolging inzetten. De inmiddels ingeschakelde politiehelikopter had het vluchtende duo al snel op de korrel.

Pepperspray en een nat pak

Eén verdachte probeerde via een sloot te ontkomen, maar werd na informatie vanuit de politieheli aangehouden. Omdat hij in eerste instantie geen gehoor gaf aan de agenten, moest er pepperspray aan te pas komen om hem uit de sloot te kunnen vissen en in te rekenen. Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De tweede verdachte, een 32-jarige man uit Den Haag, werd ook aangetroffen in de buurt van de volkstuintjes. Hij had zich verstopt onder een dichte struik onder een houten hekje. Ook hij bleek nat te zijn. Een koffer, die werd gevonden bij de volkstuintjes, is in beslag genomen voor verder onderzoek. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. De politie doet nader onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.