Drie tips over dodelijke mishandeling Carlo op Mallorca, maar gouden tip ontbreekt

In Mallorca worden bloemen gelegd voor Carlo
In Mallorca worden bloemen gelegd voor Carlo © NOS
WADDINXVEEN - Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er drie tips zijn binnengekomen over de fatale mishandeling van Waddinxvener Carlo Heuvelman op Mallorca, dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. De gouden tip zit er nog niet bij.
Het Openbaar Ministerie (OM) kondigde dinsdag een beloning van 15.000 euro aan voor de gouden tip in het onderzoek naar het uitgaansgeweld van afgelopen zomer op het Spaanse eiland.
In de uitzending van Opsporing Verzocht toonde de politie een foto van een 'mogelijk cruciale' ooggetuige die het geweld van dichtbij zou hebben gefilmd.

Amsterdams accent en lichtblond haar

Het gaat volgens de politie om een Nederlandse jongeman met een Amsterdams accent en lichtblond haar. De man staat op beeldmateriaal van andere getuigen, die hebben verklaard dat hij de mishandeling daadwerkelijk heeft gefilmd.
'Zulk materiaal is voor ons heel belangrijk, omdat we dat mogelijk kunnen gebruiken om de gebeurtenissen 100 procent duidelijk te krijgen', zei een politiewoordvoerder. 'Maar ook als hij niet heeft gefilmd, is hij een cruciale ooggetuige.'

Anonieme tipgevers

De politie gaf in het opsporingsprogramma ook aan 'heel graag' nader in gesprek te willen met een aantal anonieme tipgevers. 'We hebben een aantal aanvullende vragen voor hen', laat de politie weten.
In de ochtend van 14 juli waren er meerdere geweldsincidenten in de plaats El Arenal op Mallorca. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in een café. Bij een tweede incident op de boulevard werd de 27-jarige Heuvelman dusdanig toegetakeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden.

Eerste openbare zitting

Het OM verdenkt in totaal acht Gooise jongeren van betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast. Zij staan over een week voor de rechtbank in Lelystad tijdens een eerste openbare zitting.