Donatie-actie redt het leven van gedumpte geit Dumpy

Dumpy de geit
Dumpy de geit © Gemeente Leiden
LEIDEN - Een gedumpte geit die werd aangetroffen bij kinderboerderij Kweeklust in Leiden is gered dankzij een opgezette donatie-actie. Begin september keken medewerkers van de kinderboerderij vreemd op toen daar het gedumpte dier werd aangetroffen. 'De geit is hier over het hek heen gegooid en achtergelaten zonder chip of oormerk', vertelt de beheerder van de kinderboerderijen.
Door het ontbreken van de chip of oormerk is het niet duidelijk of de geit een op mensen overdraagbare ziekte meedraagt en het beest zou daarom eigenlijk een spuitje krijgen. Initiatiefneemster Loes de Blok stak daar echter een stokje voor en haalde met een inzamelingsactie actie ruim 1000 euro op waardoor het beestje niet meteen werd ingeslapen, maar kon worden gecontroleerd op ziektes en kon worden ingeënt.
'Om te voorkomen dat ze zou worden ingeslapen ben ik de inzamelingsactie begonnen. Het geld stroomde enorm snel binnen waardoor we haar gelukkig hebben kunnen laten controleren bij een dierenarts', vertelt De Blok tegen mediapartner Sleutelstad.

Verrassing voor de vrijwilligers

Dat Dumpy, de naam die uit inzendingen van donateurs werd gekozen, enorm veel geluk heeft gehad, bevestigt ook David Brandwijk, de beheerder van de kinderboerderijen. 'Ik wil benadrukken dat wat we nu hebben gedaan heel bijzonder is. Dumpen van dieren wordt niet beloond en deze actie is dan ook echt eenmalig uitgevoerd. Als er in de toekomst hier opnieuw dieren gedumpt worden loopt het daarmee slechter af', weet Brandwijk.
Er werd 1075.50 euro opgehaald voor Dumpy
Er werd 1075.50 euro opgehaald voor Dumpy © Emile van Aelst
Woensdagmiddag is Dumpy verhuisd naar de dierenweide in park Kweeklust. Daar werd bekend gemaakt dat er in totaal maar liefst 1075.50 euro is gedoneerd. Het binnengehaalde bedrag was niet de enige verrassing voor de vrijwilligers.
Brandwijk verraste de groep door te vertellen dat hij de gemaakte kosten voor eigen rekening zal nemen waardoor het gedoneerde bedrag volledig ten goede komt aan de dierenweide. 'Het was echt een verassing, we weten nog niet wat we met het gedoneerde bedrag gaan doen', vertelt een van de vrijwilligers dolenthousiast.