Haagse basisschool dicht vanwege corona onder personeel: 'Spijtig, maar we kunnen niet anders'

Ter illustratie
Ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De Dr. J. A. van Wijkschool in Den Haag heeft de deuren moeten sluiten vanwege oplopende coronabesmettingen. De basisschool schakelt tot tenminste aankomende woensdag over op online thuisonderwijs.
Het aantal besmettingen loopt al enkele weken op en dat is ook terug te zien op de scholen. Zeven docenten van de Dr. J. A. van Wijkschool zijn ziek van wie er vijf corona hebben. Op zo'n veertig medewerkers is dat een aanzienlijk deel van het personeel.
'We krijgen de bezetting niet rond en daarom hebben we in overleg met het bestuur besloten om de gehele school tijdelijk te sluiten', zegt woordvoerder Kristel Claassen van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH).

Coronagevallen monitoren

De basisschool kan niet alle leerlingen, zo'n 350, opvangen. 'Het is spijtig, je wilt dit te allen tijde voorkomen, maar als je de mankracht niet hebt, kun je niet anders', aldus Claassen. De directeur van de school geeft aan dat de docenten het goed oppakken en er ondanks de tijdelijke sluiting het beste van willen maken.
Het SCOH is volgens Claassen bezig het aantal coronagevallen binnen de school te monitoren. 'Het is lastig om dit te doen omdat je te maken hebt met privacy. Als een kind ziek thuis is weet je niet of het corona heeft, of dat het gewoon griep heeft wat nu ook heerst.'

Persconferentie afwachten

De school houdt zich aan de voorgeschreven maatregelen: veel ventileren, ontsmetten en handen schoonmaken. Ze hebben nog geen zicht op de gevolgen na woensdag 17 november. Claassen: 'We wachten de persconferentie van vrijdagavond af en overleggen maandag wat er na woensdag gaat gebeuren. Of het nu fysiek is of online: we willen de kinderen zo goed mogelijk lesgeven.'