Golden Earrings hoogste binnenkomer in Sweet Sixties Top 60 op Radio West

Presentatoren Marjolein en Patrick
Presentatoren Marjolein en Patrick © Omroep West
REGIO - Een recordaantal stemmen is er dit jaar binnengekomen op de Sweet Sixties Top 60. Afgelopen week stond Radio West voor de derde keer in het teken van de jaren zestig. De hele week klonken alleen maar liedjes uit dat decennium op de radio en werden herinneringen opgehaald met luisteraars. Via de site kwamen ruim 3800 stemmen binnen en het resultaat is vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur te horen.
In vergelijking met vorig jaar staan negentien singles voor het eerst genoteerd in de Sweet Sixties Top 60. Teamleider Radio West Patrick van Houten is opgetogen over de reacties: 'Dit overtreft al onze verwachtingen. De hele week al worden we overspoeld met mailtjes en telefoontjes van enthousiaste luisteraars, maar het aantal stemmen is dit jaar echt door het dak gegaan. Veel luisteraars hebben juist in deze tijd blijkbaar echt behoefte aan nostalgie en terugdenken aan zorgeloze tijden.'
Na het noodgedwongen einde van de Golden Earring door de ziekte van George Kooijmans is het niet gek dat juist die Haagse band goed scoort dit jaar. De hoogste nieuwkomer is 'I've just lost somebody' van de Golden Earrings, want destijds zat de 's' nog aan de naam vast.

Vrijdagmiddag aftellen

De regio doet het sowieso goed in de lijst: acts als Tee Set, Q65, George Baker Selection, Shocking Blue en The Shoes hebben allemaal minimaal één plek bemachtigd. Marjolein Visser en Melle Tuik tellen de noteringen af tot 19.00 uur en praten met luisteraars die een bijzondere band hebben met een liedje.
Eén van de stemmers wordt verrast met een vintage DAB+ Radio van Radio West. De top 3 is na 19.00 uur pas te zien op de site.