Duizenden blije gezichten: Sinterklaas komt aan in de regio

DEN HAAG - Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Deze zaterdag sjeest Sinterklaas door de regio om op meerdere plekken aan te komen. Zo stonden duizenden kinderen met smart wachten in de Scheveningse haven, waar de Sint inmiddels is aangekomen. Ook zijn er intochten in Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Krimpenerwaard en nog veel meer plekken in de regio.
Dit artikel wordt de komende uren aangevuld met beelden van verschillende intochten.
Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagochtend de Scheveningse haven binnengevaren. Hij groette daar duizenden kinderen die lang met smart hebben staan wachten.
© Omroep West
De Sint komt aan in Scheveningen
De Sint komt aan in Scheveningen © Omroep West
De Sint gaat ook met zijn tijd mee en deelt een boks uit
De Sint gaat ook met zijn tijd mee en deelt een boks uit © Omroep West
Drukte bij de intocht in Scheveningen
Drukte bij de intocht in Scheveningen © Omroep West
'We zijn heel dankbaar dat het door kon gaan. Ook onze burgemeester heeft er alles aan gedaan', vertelt organisator Peter Boelhouwer. 'We hebben er gewoon een mooi feest van gemaakt.' De spanning was al te merken bij de kinderen op de kade. 'Ik heb al een paar pepernoten gekregen van een piet die al rondliep', zegt een meisje die ook al een verlanglijstje heeft. 'Met LEGO en Pokémonkaarten en een spel voor de Nintendo.'
Na een lange reis zet Sinterklaas voet aan wal
Na een lange reis zet Sinterklaas voet aan wal © Omroep West
Ernst, Bobbie en de rest warmen het publiek op
Ernst, Bobbie en de rest warmen het publiek op © Omroep West
De Sint maakte natuurlijk ook een rijtoer door Den Haag.
De Sint wandelt op zijn paard door de stad
De Sint wandelt op zijn paard door de stad © Omroep West
De boks was populair zaterdag in Scheveningen
De boks was populair zaterdag in Scheveningen © Omroep West
Kinderen waren met smart aan het wachten
Kinderen waren met smart aan het wachten © Omroep West
De goedheiligman kwam zaterdag ook met zijn speciale Pakjesboot071 aan in Leiden. Hij zette voet aan wal op de Beestenmarkt en zette daarna op zijn witte schimmel direct koers naar het Garenmarktplein.
In Leiden wordt het publiek alvast opgewarmd
In Leiden wordt het publiek alvast opgewarmd © Omroep West
Vol verwachting klopt het hart in Leiden
Vol verwachting klopt het hart in Leiden © Omroep West

Drukte in Gouda

In Alphen aan den Rijn en Boskoop ging Sinterklaas zaterdag ook aan land. Na een kort ontvangst op het podium volgde een rondrit door het Alphense centrum. Later op dezelfde dag bezocht Sinterklaas ook Boskoop. Daar meerde de boot rond 14.00 uur aan bij de Galerij, naast de hefbrug.
De man met de mijter vergat natuurlijk ook Gouda niet:
In Schoonhoven was het ook feest:

Alternatieve intochten in de regio

In Roelofarendsveen sloop Sinterklaas dit keer niet via het water, maar te land binnen. Daar startte vanaf 15.00 uur een optocht door het dorp. Ook in Leidschendam en Voorburg is een alternatief bedacht. In museum Hofwijck in Voorburg kunnen kinderen op bezoek bij de Sint en er waren diverse optredens. Ook Voorhout gooide het dit jaar over een andere boeg: de komst van de goedheiligman werd gevierd met een groots defilé op het Kerkplein.
De Sint had een drukke dag, want naast alle eerder genoemde intochten kwam hij ook nog op meerdere plekken in de regio aan. Ook volgende week gaat hij nog wat plaatsen langs. Een overzicht daarvan vind je hier.