Vrouw (19) klemgereden en beroofd in Waddinxveen

Politie, foto ter illustratie
Politie, foto ter illustratie © ANP
BOSKOOP - Een 19-jarige vrouw is vrijdagavond bedreigd en beroofd toen ze over de Zwarteweg in Waddinxveen fietste . Daarbij raakte ze licht gewond. De politie is op zoek naar de daders en naar twee mogelijke getuigen.
De vrouw fietste rond 23.45 uur van haar werk naar huis over de Zwarteweg in de richting van Waddinxveen, toen ze werd klemgereden door twee mannen op een scooter. Ze bedreigden haar en beroofden haar van haar spullen.
Op een onbewaakt ogenblik wist ze van de mannen weg te fietsen en zich te verstoppen. Daar belde ze de politie. De verdachten vluchtten weg in de richting van de hefbrug in Waddinxveen. Een zoektocht van de politie naar de daders leverde niets op.

Zwarte langere jassen

De twee daders zijn beiden tussen de 18 en 20 jaar oud. Ze reden op een zwarte Vespa snorfiets met een hoog windscherm. De bestuurder van de scooter was donker getint met brede schouders en zwart haar met een slag erin. Ook had hij een kleine zwarte snor en een zwart sikje. Hij droeg een zwarte gewatteerde wat langere jas met een capuchon met bontkraag.
Zijn bijrijder had een smal postuur, een licht getinte huidskleur en zwart krullend haar met een heel klein zwart snorretje. Hij droeg een langere, donker gekleurde jas, zwarte spijkerbroek en hoge zwarte Nike Airforce One-schoenen.

Getuigen die voorbij fietsten

De politie wil in verband met de beroving ook graag spreken met twee jongens die rond die tijd bij de kruising van de Bloemendaalseweg met de Baarsjeskade in de richting van Reeuwijk fietsten. Mogelijk hebben zij de twee mannen op de scooter ook gezien.