Carlo kwam om bij uitgaansgeweld in Mallorca nadat hij ruzie wilde sussen

De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal
De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal © NOS
WADDINXVEEN - Carlo Heuvelman, de Waddinxvener die in juli op Mallorca na ernstig uitgaansgeweld overleed, wilde een ruzie sussen tussen een vriend en enkele jongeren van een groep uit Het Gooi. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit gesprekken met betrokkenen en uit het dossier, dat de krant heeft ingezien.
De Hilversumse tieners die betrokken raakten bij de dodelijke mishandeling van de 27-jarige Carlo maakten geen deel uit van een grote hechte vriendengroep, schrijft de krant. Niet iedereen van de groep ging even goed met elkaar om. Een deel van de groep was niet betrokken bij de dood van Carlo.
Ook het beeld dat ze unaniem - met de Spaanse politie op hun hielen - besloten te vluchten, lijkt niet te kloppen. Twee dagen na het geweld vertellen meerdere jongeren hun verbaasde ouders dat ze halsoverkop zijn teruggekeerd uit angst voor strengere coronamaatregelen. Een van de jongeren bleek besmet met Covid, aldus De Telegraaf. Ze gaan ook nog met hun ouders op reis en willen de jaarlijkse familievakantie niet missen. Volgens de krant bekennen meerdere jongens tegenover hun ouders dat hun groep betrokken is bij de dood van Carlo.

Start rechtszaak

Komende woensdag is de eerste openbare zitting in de rechtbank in Lelystad in het onderzoek naar het dodelijke geweld in Mallorca. Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachten en de verdere planning van de strafzaak.
Op dit moment zitten vijf mannen uit Hilversum in voorarrest. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke geweld in Mallorca. Drie van de vijf worden door het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo. Daarnaast worden ze alle vijf verdacht van één poging van doodslag en twee van hen worden óók verdacht van een tweede poging van doodslag. Een zesde man uit Hilversum zit niet meer in voorlopige hechtenis, maar wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo en één poging van doodslag. Daarnaast worden hij en een zevende en achtste man verdacht van openlijk geweld op de boulevard van El Arenal.