Amare past openingsweekend aan vanwege coronamaatregelen

Cultuurcomplex Amare
Cultuurcomplex Amare © Omroep West
DEN HAAG - Vanwege de nieuwe coronamaatregelen heeft het nieuwe Haagse cultuurcomplex Amare het openingsfestival komend weekend noodgedwongen moeten afgelasten. Een deel van de voorstellingen op zaterdag en zondag zal wel doorgaan. De officiële opening op vrijdagavond, met de aankomst van het internationale kunstproject Little Amal, op het Spuiplein gaat wel door, maar zonder publiek. Dit programma zal live te zien zijn op TV West en online via Omroep West van 18.45u tot 19.30u.
Directeur Jan Zoet reageert maandagochtend teleurgesteld, want heel veel verschillende organisaties hebben maandenlang toegewerkt naar de officiële opening dit weekend. Toch is hij blij dat een deel van de programmering wel door kan gaan: 'Maar de feestelijke opening kan niet doorgaan. Het hele gebouw zou worden gebruikt en daar doorheen dwalen, met 2500 mensen, is niet te doen. Ontzettend jammer. Maar wat we nu niet kunnen doen, proberen we op een later moment dit seizoen alsnog door te laten gaan.'
In tegenstelling tot de officiële opening zal de feestelijke openingsavond voor genodigden op vrijdagavond 19 november niet doorgaan. De programmering op zaterdag 20 en zondag 21 november wordt afgeslankt. Zo gaat de voorstelling met een vaste zitplaats Introducing Amare op zaterdagavond 20 november wel door. Ook 50 jaar Haagse Hits zal die avond plaatsvinden.

Little Amal

De aangekondigde Parade naar Amare op het Spuiplein mag niet doorgaan. Ook de activiteiten in het programma Dwalen door Amare die in samenwerking met een groot aantal partijen in de stad zijn ontwikkeld, worden voor het hele weekend geannuleerd. De familiedag op zondag de 21ste krijgt een afgeslankte vorm. Alle workshops en activiteiten in het gebouw komen te vervallen. De voorstellingen met vaste zitplaats Feest!, Pak’m en het Familieconcert met Fazil Say gaan wél door.
Voor het programma rondom de komst van Little Amal tussen 15 en 19 november wordt een aangepast programma gemaakt. De reguliere programmering in Amare en de Nieuwe Kerk tot en met 3 december zal gewoon doorgang vinden. De voorstellingen en concerten zijn geplaceerd en de capaciteit wordt beperkt tot maximaal 1250 bezoekers. Uitzondering is het concert van Balthazar op maandag 22 november in de Concertzaal, deze is verschoven naar 7 maart.