Jonge overvaller die toesloeg bij cafetaria krijgt week om zich te melden

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Een waarschijnlijk minderjarige jongen, die een cafetaria in Den Haag heeft overvallen, krijgt van de officier van justitie een week de tijd om zich te melden. Beelden waarop hij is te zien, zijn nu nog geblurd. Als volgende week dinsdag niet bekend is wie het is, toont Team West de herkenbare beelden.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte, een 15-jarige jongen uit Den Haag, heeft zich op dinsdag 23 november bij de politie gemeld. De herkenbare beelden zijn daarom niet uitgezonden.
De overval is op donderdag 29 april gepleegd bij cafetaria Wiens op de hoek van de Van Zeggelenlaan en Goeverneurlaan in Den Haag. De cafetaria is inmiddels weg van die plek, maar die avond is de zaak nog in vol bedrijf. Rond 19.05 uur staat de eigenaresse alleen achter de toonbank, als er een jongen binnenkomt.
Hij gaat meteen op de balie af, dreigt met een mes en eist geld. Als de vrouw het mes wegslaat, geeft hij haar een vuistslag in haar gezicht. Ze valt daardoor op de grond. Op dat moment maakt de overvaller de kassa open en haalt er geld uit.

Gefilmd tijdens zijn vlucht

De verdachte is op verschillende momenten gefilmd, zowel voor als na de overval. Tijdens zijn vlucht heeft hij zijn capuchon en mondkapje af gedaan, waardoor hij prima is te zien. Als hij zich niet binnen een week meldt of als dan nog niet bekend is wie het is, worden de beelden op 23 november herkenbaar getoond.