Instellingen

Gewapende overvallers uitzendbureau op de foto gezet: 'Het zijn abnormale mensen'

Eén van de foto's die is gemaakt
Eén van de foto's die is gemaakt © Politie
DEN HAAG - De drie overvallers die in september toesloegen bij uitzendbureau De Zon in Den Haag, zijn op de foto gezet. Ook heeft de politie bewakingsbeelden waarop hun mogelijke vluchtauto is te zien. Bij de overval zijn drie personeelsleden bedreigd met een vuurwapen. 'Dat doet me pijn', vertelt de eigenaar van het uitzendbureau. 'Het is mijn personeel bang maken… de daders zijn abnormale mensen.'
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zaterdag 18 september rond 11.30 uur komen de drie overvallers het uitzendbureau aan de Van Zeggelenlaan in Den Haag binnen. Ze dreigen met de wapens en schreeuwen om geld. 'Ik had alleen geld in mijn portemonnee, en er was wat geld voor voorschotten van een paar werknemers', vertelt de eigenaar.
Eén van de overvallers pakt het horloge van de man af en bedreigt één van de medewerksters door het wapen in haar nek te zetten. 'Ik zei: laat dat meisje met rust. Wat is de bedoeling? Wil je geld? Neem mijn portemonnee en ga weg', zo beschrijft de eigenaar wat hij tegen de overvallers zei.
Mogelijke vluchtauto van overvallers uitzendbureau gefilmd - Team West

Geschrokken en vertrokken

De slachtoffers worden meegenomen naar een andere ruimte in het kantoor en de overvallers doen de deur op slot. 'Ik ben gaan schoppen, het raam kapot. Ik denk dat ze toen schrokken, want ze vertrokken.' Uiteindelijk nemen de daders een paar duizend euro en het horloge van de eigenaar van het uitzendbureau mee.
Op het moment dat de overvallers vluchten, zijn er twee foto's van hen gemaakt. De mannen zijn daarbij alleen in de verte op hun rug te zien. Er zijn verder summiere signalementen van de drie:
  • Man 1: een blanke man ongeveer 25 tot 35 jaar oud. Hij was ongeschoren en had een soort stoppelbaard. Hij droeg een oranje trainingsjack.
  • Man 2: heeft een blanke huidskleur, maar iets donkerder dan man 1. Hij is ongeveer 25 tot 35 jaar oud en droeg een zwart mondkapje.
  • Man 3: heeft ook een blanke huidskleur, maar ook iets donkerder dan man 1. Hij is ongeveer 25 tot 35 jaar oud.
Eén van de foto's die is gemaakt
Eén van de foto's die is gemaakt © Politie

Mogelijke vluchtauto op beeld

Op bewakingsbeelden uit de buurt is de wit-zilveren BMW te zien, waarin de overvallers mogelijk reden. Het buitenlandse kenteken is niet leesbaar. De politie hoopt dat iemand de auto herkent in combinatie met de overvallers, weet van wie de wagen is, waar hij staat of wat het kenteken is. Ook mensen die de BMW op zaterdagochtend 18 september in de buurt hebben zien rijden, worden gevraagd zich te melden.
De mogelijke vluchtauto van de overvallers
De mogelijke vluchtauto van de overvallers © Politie
De mogelijke vluchtauto van de overvallers
De mogelijke vluchtauto van de overvallers © Politie
De overval heeft een behoorlijke impact op de medewerkers van De Zon, zo vertelt de eigenaar. 'Ik ben sterk gebleven, maar de medewerksters niet. Dat doet me pijn. Het is gewoon mijn personeel bang maken. Al zou het wapen nep zijn, dan nog kun je dames niet zo behandelen?'

'Is dat makkelijk zo?'

'Ik werk heel hard, zeven dagen in de week, en dan krijg je dit. Ik wil dat zulke dingen nooit meer gebeuren. En ik wil het ook nooit meer horen. Er is werk genoeg om in Nederland je brood te verdienen. De daders kunnen ook hun boterham verdienen. Maar waarom nou zo? Is dat makkelijk zo, onder bedreiging?', besluit het slachtoffer van de overval.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem