Metershoge muurschildering met rechten voor kinderen onthuld

DEN HAAG - De verf was nog maar net opgedroogd toen het donderdagmiddag werd onthuld: de enorme muurschildering in Escamp in Den Haag. Aangebracht op een flat op de hoek van de Beresteinlaan en de Erasmusweg, om de aandacht te vestigen op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.
Het ontwerp van de 10 bij 12 meter grote muurschildering is gemaakt door de leerlingen van de groepen zeven en acht van basisschool de Springplank. 'Samen met kunstenaar Jochem van Aller hebben de leerlingen besproken welke kinderrechten nou belangrijk zijn en op die muur thuis horen', vertelt Aline Brendel, directeur van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in De Haag.
Uiteindelijk hebben ze samen met de kunstenaar gekozen voor het uitbeelden van het recht op educatie en het recht op vrije tijd. De afgelopen weken heeft de kunstenaar het ontwerp met een hoogwerker aangebracht op de muur van het gebouw.

Woensdag nog bezig met afwerking

Woensdag was de kunstenaar zelfs nog bezig met de afwerking en donderdagmiddag om 14.00 uur is het metersgrote kunstwerk officieel geopend. 'Het is echt uniek', zegt Brendel. 'Echt superleuk, met heel veel verbeelding. En de kinderen zijn heel enthousiast.'
De kinderen van De Springplank bij de muurschildering
De kinderen van De Springplank bij de muurschildering © Omroep West
Zaterdag is het officieel de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Daarom vinden in Den Haag volgende week allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met kinderrechten.