Krimpenerwaard en Zuidplas: houd deuren en ramen gesloten vanwege grote brand in Capelle

De grote brand in Capelle zorgt voor een enorme vlammenzee
De grote brand in Capelle zorgt voor een enorme vlammenzee © MediaTV
REGIO - Inwoners van de gemeenten Krimpenerwaard en Zuidplas werden door de brandweer en hun gemeenten opgeroepen om deuren en ramen gesloten te houden. Aanleiding was een grote brand in Capelle aan den IJssel, waar sinds halverwege de donderdagavond een bedrijfsloods vol met elektrische deelscooters in brand stond. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen.
De rook en stank trokken noordoostwaarts, richting Krimpenerwaard en Zuidplas. 'Heeft u last van de rook? Ga naar binnen, sluit ramen en deuren, blijf uit de rook', luidde de oproep van de brandweer.
Volgens de veiligheidsregio moeten beide panden die door de brand zijn getroffen als verloren worden beschouwd. Twee personen zijn lichtgewond geraakt, waarschijnlijk omdat ze rook hebben ingeademd. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Moeilijk te blussen

Naar verwachting is de brandweer nog uren bezig met nablussen van de 'complexe brand'. 'Het dak is ingestort en dat maakt dat we lastig bij het vuur kunnen komen. Bovendien zijn er veel accu's aanwezig. Die zijn moeilijk te blussen en kunnen soms weer spontaan vlam vatten', aldus de woordvoerder.