'Moeilijk besluit', maar Gouda bij Kaarslicht gaat opnieuw niet door

De kerstboom voor het stadhuis in Gouda 2017
De kerstboom voor het stadhuis in Gouda 2017 © ANP
GOUDA - Het grootschalige evenement Gouda bij Kaarslicht gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Dat 'moeilijke besluit' hebben de gemeente en de stichting achter het jaarlijkse feest genomen. 'Vanwege de onzekere situatie kan het net als vorig jaar alleen in digitale vorm doorgang vinden.'
Om Gouda bij Kaarslicht 2021 thuis te kunnen beleven wordt er wederom een film gemaakt, die gebaseerd is op het programma bij de kerstboom. Deze film zal onder andere te zien zijn via TV West.
Stichting Gouda bij Kaarslicht was al maanden bezig om een programma in elkaar te zetten. Samen met de ondernemers in de binnenstad zal gekeken worden hoe 'het warme gevoel' van Gouda bij Kaarslicht alsnog mogelijk kan worden gemaakt. In ieder geval komt er traditioneel een kerstboom uit Kongsberg (Noorwegen), die vol zal worden gehangen met lampjes.

Een van de oudste lichtfeesten

In 1955 was de allereerste editie van Gouda bij Kaarslicht. Dat maakt dit evenement een van de oudste lichtfeesten van Nederland. Voor corona trok het feest jaarlijks zo'n 20.000 mensen uit binnen- en buitenland naar Gouda. Elk jaar wordt er door de gemeente Kongsberg een reusachtige kerstboom geschonken.
Gouda bij Kaarlicht is vrijdag op 10 december vanaf 19.00 uur te zien op TV West