Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog ontploft op strand Wassenaar

WASSENAAR - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vrijdagmiddag op het strand van Wassenaar een grote vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog laten ontploffen. De bom werd eerder op de dag opgegraven in Hazerswoude-Rijndijk.
Bekijk de ontploffing hieronder:
Grote bom uit Tweede Wereldoorlog ontploft op strand in Wassenaar Vandaag,
Het explosief werd vorige maand ontdekt tijdens de bouw van de nieuwbouwwijk Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk. De EOD werd onmiddellijk opgeroepen. Uit onderzoek bleek dat de 500-ponder ongewapend was. Hierdoor kon de bom tijdelijk veilig onder de grond worden opgeslagen.
In Alphen aan den Rijn is er geen geschikte locatie om een dergelijke grote bom te laten ontploffen. Daarom moest er worden gezocht naar een andere plek om de vliegtuigbom tot ontploffen te brengen. Hiervoor is uiteindelijk het strand uitgekozen.

Speciaal transport

Het explosief uit de Tweede Wereldoorlog werd vrijdagochtend om 8.30 uur opgegraven in Hazerswoude-Rijndijk. Met een speciaal transport werd de bom vervolgens naar Wassenaar gebracht. Enkele uren later kon de bom veilig tot ontploffen worden gebracht..
De bom werd in Hazerswoude-Rijndijk opgegraven
De bom werd in Hazerswoude-Rijndijk opgegraven © Omroep West