Nog één relschopper Schilderswijk vast voor openlijke geweldpleging

Aanhouding bij rellen Schilderswijk
Aanhouding bij rellen Schilderswijk © Regio15
DEN HAAG - Na de rellen afgelopen zaterdag in Den Haag zit er maandag nog een persoon vast voor openlijke geweldpleging. De overige achttien personen die in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de ongeregeldheden in de Schilderswijk werden aangehouden zijn weer op vrije voeten, zo laat de politie weten. Twaalf van hen krijgen een boete, bij vijf personen moet het Openbaar Ministerie nog naar de zaak kijken.
De rellen begonnen zaterdagavond rond 22.30 uur in de omgeving van de Vaillantlaan, nadat aanwezigen op last van de politie naar huis werden gestuurd. Relschoppers stichtten vervolgens brandjes en gooiden met vuurwerk naar de politie. De groep leek erop uit een confrontatie met de politie aan te gaan, zo gaf de politie zelf aan.
Voor de Schilderswijk en Transvaal werd vervolgens een noodbevel afgekondigd. Eén van de relschoppers gooide een steen door de zijruit van een passerende ambulance die een patiënt naar het ziekenhuis vervoerde. Ook werden verkeerslichten vernield en werd de politie vanaf daken bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen. Op sommige plekken werden de ME, politiehonden en politie te paard ingezet. Vijf agenten raakten gewond tijdens de rellen in Den Haag.