Dief is hele nacht bezig met stelen uit schuur en fietsenwinkel in Honselersdijk

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
HONSELERSDIJK - Een man heeft urenlang de tijd genomen om fietsen en andere spullen te stelen uit een schuur en een fietsenwinkel in Honselersdijk. De sleutel van de winkel zat aan de sleutel van één van de fietsen die hij in eerste instantie had gestolen. De hele nacht waarin de man actief is geweest is vastgelegd op bewakingsbeeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 23 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Dankzij tips van kijkers van Team West is de identiteit van de verdachte bekend geworden. De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op dinsdag 21 december aangehouden op straat in Den Haag. Hij heeft een dagvaarding gekregen en zal later voor de rechter moeten komen.
Het is aan het begin van de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus als de man voor het eerst in beeld verschijnt bij een huis achter fietswinkel De Bruin aan de Van der Goesstraat. Hij kijkt wat rond bij de woning en probeert de bewegingssensor van de buitenlamp weg te draaien. Daarna gaat hij richting de schuur.
Het lukt hem om de deur open te breken en hij steelt een fiets die in de schuur staat. Een uur later is de man weer terug. Inmiddels heeft hij een trui aangetrokken. Hij gaat weer naar de schuur en neemt nog een fiets mee. Aan de sleutel van één van de tweewielers zit de sleutel van de fietsenwinkel. Daarmee weet de man ook het bedrijf binnen te komen.

Winkel doorzocht

De man doorzoekt op zijn gemak de winkel en neemt van alles mee, waaronder de kassalade, elektrische fietsen en een Batavus Fier, een elektrische bakfiets. Ook vindt hij de sleutel van een bedrijfswagen en ook die wordt gestolen. Later is die bestelbus weer teruggevonden, maar de fietsen zijn nog niet terecht.