Politie hoort man in zaak vermiste Jaïr Soares (7)

Jaïr Soares
Jaïr Soares © Politie
MONSTER - Er is een nieuwe ontwikkeling in de vermissingszaak van Jaïr Soares, die ruim 25 jaar geleden spoorloos verdween op het strand van Monster. De politie heeft dinsdagmorgen aan mogelijke verdachte gehoord.
Jaïr verdween op 4 augustus 1995 op het strand van Monster. Hij was daar met zijn vader, moeder en broertje. Nadat hij patat had gegeten verdween hij spoorloos tijdens het spelen.
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een verdachte wordt gehoord, maar wil verder niet zeggen wie die verdachte precies is of wat zijn achtergrond is. Volgens De Telegraaf gaat het om Wik H. (42), bekend van de Schiedammer Parkmoord. Hij kreeg 18 jaar cel en tbs, onder andere voor het misbruiken en doden van de toen 10-jarige Nienke Kleiss en het misbruiken en neersteken van haar 11-jarige vriendje Maikel. Dat gebeurde in het Beatrixpark in Schiedam, in juni 2000.

Verdachte ontkent betrokkenheid

De advocaat van de familie Soares bevestigt dat de familieleden op de hoogte zijn gebracht van de nieuwe ontwikkeling. 'Maar de familie is hier heel realistisch over en wacht af waar dit toe gaat leiden', zegt hij. 'Wel zijn ze heel blij dat de politie nog steeds veel aandacht heeft voor deze zaak en hebben ze de hoop dat er misschien eindelijk een antwoord komt op de vraag wat er 26 jaar geleden met Jaïr is gebeurd.'