Drie aanhoudingen in grootschalig witwasonderzoek, meerdere winkels gesloten

REGIO - De politie heeft drie mensen aangehouden in een onderzoek naar witwassen. Ook werden op tien plekken doorzoekingen gedaan in Den Haag, Monster, Leidschendam en Buggenum (Limburg).
De verdachten zijn vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag en een 30-jarige man uit Buggenum. Ze zitten vast en worden verhoord. De doorzoekingen vonden plaats in woningen en bedrijfspanden. Hierbij is beslag gelegd op onroerend goed en administratie. Ook zijn voertuigen en luxe goederen in beslag genomen.
In de Mall in Leidschendam werd dinsdagochtend een kerstwinkel van Soulsistah gesloten en door de politie doorzocht. Een pand in Monster is doorzocht en twee interieurwinkels aan de Haagse Frederik Hendriklaan zijn gesloten. Ook in het futuristische strandpaviljoen aan de Noordboulevard op Scheveningen is onderzoek gedaan.

Exclusieve beachclub

Het paviljoen is van ontwikkelaar Hommerson en in het gloednieuwe gebouw zou in eerste instantie het Hard Rock Café komen. Dat ketste af en toen was het de bedoeling dat Soulsistah Beach zich daar zou vestigen. Een jaar geleden presenteerde het bedrijf de plannen voor een exclusieve beachclub met internationale uitstraling die van vroeg tot laat in de avond en nacht open zou zijn.
De gemeente Den Haag was blij met de plannen van Soulsistah, omdat de beachclub 'uniek en onderscheidend' zou zijn en het hele jaar door een nieuw publiek naar Scheveningen zou trekken. Dat paste bij de kaders die de gemeente aan het particulier initiatief heeft gesteld.

Horecavergunning

De gemeente gaf dus groen licht voor het initiatief, maar de laatste maanden bleef het stil rondom het paviljoen en het kwam nooit tot een opening. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er tot nu toe niet eens een horecavergunning aangevraagd.
Politie woordvoerder over invallen voor grootschalig witwasonderzoek