Woningen ontruimd na brand in Haagse buurtsupermarkt

De brandweer schaalde flink op
De brandweer schaalde flink op © Omroep West
DEN HAAG - De brandweer heeft in Den Haag meerdere woningen ontruimd na een brand in een buurtsupermarkt. Bij de brand in de supermarkt Houtwijk aan de Hildo Kroplaan kwam korte tijd veel rook vrij en die rook trok de bovengelegen woningen binnen. Ongeveer acht mensen zijn uit huis gehaald, meldt de brandweer.
Rond 5.45 uur ging het brandalarm af en kreeg de brandweer melding van rook in de woningen. 'Daarom werd er groot opgeschaald', vertelt een woordvoerder van de brandweer. Ook het ontruimen van de woningen werd in gang gezet. 'Tijdens het ontruimen kwam het brandje in de supermarkt al snel onder controle waarna ook de rookontwikkeling minder werd.'
Verdere ontruiming was volgens de brandweer dus niet nodig, wel kwamen veel bewoners zelfstandig naar buiten. Alle woningen worden gecontroleerd op koolmonoxide. Er is niemand gewond geraakt. Als de woningen veilig worden bevonden, kunnen de bewoners weer terug naar huis.

'Het was vooral heel koud buiten'

'Ik heb een uurtje buiten gestaan in de kou', zegt een van de bewoners. 'We werden wakker gebeld. Het was wel heftig, de rook kwam naar ons toe', zegt de vrouw. 'Ik heb ook wel last van de rook.' Een andere vrouw staat buiten met haar man en haar kat. 'Het was vooral heel koud. Maar het ging allemaal heel snel, we zijn goed begeleid door de brandweer.'
De schade aan de supermarkt is groot. Zo is er naast de brandschade ook rook- en waterschade. 'De verwachting is dat de supermarkt vandaag niet open kan', besluit de brandweerwoordvoerder.
Er stond veel rook in de buurtsupermarkt
Er stond veel rook in de buurtsupermarkt © Regio15