Radio West zoekt winnaars uit de regio, zoals de kassamedewerker van 2021

Morgan achter de kassa bij de Plus in Maasdijk
Morgan achter de kassa bij de Plus in Maasdijk © WOS
REGIO - Voor de Nummer 1-week in de eerste week van januari verzamelt Radio West alle kampioenen, gouden medaillewinnaars en titelhouders uit de regio. Een van die winnaars is de 20-jarige Morgan Lemon uit Maasdijk. Hij ontving dit jaar de titel 'Leukste kassamedewerker van 2021'. 'Ik schreeuwde nog net niet, maar ik was wel echt megablij', lacht de kassamedewerker.
Morgan werkte pas vier maanden bij de PLUS in Maasdijk toen hij de leukste kassamedewerker van 2021 werd. 'Mijn moeder zei opeens: blijf even zitten want de dokter gaat jou zo bellen. Maar toen ik werd gebeld, kreeg ik dus te horen dat ik de leukste kassamedewerker van het jaar ben geworden. En ik werkte er pas vier maanden', legt hij verwonderd uit. 'Ik wist wel dat vaste klanten van de supermarkt mij hadden opgegeven voor de verkiezing, maar dat ik zou winnen had ik niet verwacht. Ik heb die hele dag gedanst.'
Dat Morgan kassamedewerker van 2021 is, heeft hij afgelopen jaar goed gemerkt. 'Ik heb echt wekenlang felicitaties gekregen aan de kassa en gehoord dat ik de leukste kassamedewerker van het jaar was. Ik krijg zelfs nu, meer dan een half jaar later, nog steeds klanten aan de kassa die mij feliciteren', vertelt Morgan lachend. 'Daarnaast kreeg ik een trofee. En van de burgemeester kreeg ik een bos bloemen en een puzzel van het Westland', voegt Morgan toe.
Ken jij ook een nummer 1, kampioen of gouden medaillewinnaar uit de regio? Geef hem of haar dan nu op via nummer1@omroepwest.nl voor de Nummer 1-week op Radio West van 3 tot en met 7 januari. In deze week draait Radio West alleen nummer 1-hits en zetten wij regiogenoten die nummer 1 zijn geworden in 2021 in het zonnetje. Dus heeft jouw broer het plaatselijke darttoernooi gewonnen, is jouw nichtje kampioen geworden tijdens het schoolhockeytoernooi of heeft jouw buurvrouw de eerste prijs gewonnen omdat ze de lekkerste taart van het dorp heeft gebakken? Meld hem of haar dan snel aan en misschien bellen wij jouw nummer 1 tijdens de Nummer 1-week op Radio West.

Praatjesmaker aan de kassa

De 20-jarige kassamedewerker denkt zelf dat hij de titel heeft gekregen, omdat hij iedere klant aandacht geeft. 'Ik ben vooral een praatjesmaker. Dus als het rustig is in de winkel praat ik echt veel met mensen aan de kassa. Ik vraag ook best vaak hoe het met hen gaat of hoe hun dag was. Ik vind het gewoon leuk om aandacht te geven', zegt Morgan.
Dat Morgan achter de kassa is gaan werken, is volgens de 20-jarige Westlander eigenlijk een beetje per ongeluk gebeurd. 'Ik ben nooit echt met een specifieke reden achter de kassa gaan werken. Ik heb gewoon gesolliciteerd, omdat ik een baan en geld nodig had', lacht Morgan. 'Het is dus eigenlijk toeval dat ik het werk zo leuk vind en de klanten mij een leuke kassamedewerker vinden.'

Contract verlengd

Helaas kan Morgan de titel niet nog een keer ontvangen. 'Je kan de prijs maar één keer winnen', legt de Westlander uit. Ondanks dat blijft hij met plezier achter de kassa's werken. 'Zolang ik het naar mijn zin heb en er een goede vibe is in de supermarkt, blijf ik kassamedewerker. En mijn contract is vorige maand verlengd, dus ik kan voorlopig lekker blijven werken', besluit de leukste kassamedewerker van 2021 trots.
Ken jij ook een nummer 1, kampioen of gouden medaillewinnaar uit de regio? Geef hem of haar dan nu op via nummer1@omroepwest.nl