Mister ADO Lex Schoenmaker 'duwt' CDA-kieslijst in Den Haag

© Archief
DEN HAAG - ADO Den Haag is goed vertegenwoordigd op de kandidatenlijst van het CDA in Den Haag. Mister ADO, Lex Schoenmaker, oud-voorzitter van FC Den Haag Pieter den Dulk en Wilbert Stolte, de voorzitter van de Stichting Toekomst ADO (STA) staan alle drie op (een onverkiesbare plek) de kieslijst. Ook de voorzitter van SVV Scheveningen Ron Kleijn is terug te vinden op de lijst. Wethouder Hilbert Bredemeijer werd eerder al als lijsttrekker gekozen.
Woensdag presenteerde het CDA de concept-kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De onderkant van de lijst wordt gesierd door een aantal bekende namen uit de Haagse voetbalwereld. Schoenmaker staat op plek 38. Het is voor de tweede keer dat hij terug te vinden is op de CDA-kieslijst. Vier jaar geleden stond hij ook al als lijstduwer op de lijst. Verder staat Den Dulk op plek 30, Stolte op 32 en Kleijn is terug te vinden op plek 34. Oud-Tweede Kamerlid Chris van Dam staat helemaal onderaan op plek 40.
Aan de bovenkant van de kieslijst is Hinke de Groot de hoogste nieuwkomer. De juriste en vrijwillige huiswerkbegeleider is op de derde plek gekomen. De huidige fractievoorzitter van het CDA in de Haagse raad, Kavish Partiman staat op plek 2, raadslid Ismet Bingöl op 4 en het derde raadslid, Cees Pluimgraaff, op 10. Fractievertegenwoordiger Astrid Frey is op plek 5 terecht gekomen. Op 9 december moeten de CDA-leden de kandidatenlijst formeel vaststellen.