Instellingen

Verdachte in zaak vermissing Jaïr ontkent betrokkenheid

De zaak Jaïr op de cold casekalender
De zaak Jaïr op de cold casekalender © ANP
MONSTER - De 42-jarige man die dinsdag is gehoord in verband met de vermissing van Jaïr Soares, ontkent elke betrokkenheid. De toen 7-jarige jongen verdween in 1995 op het strand in Monster. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.
De naam van de man kwam naar boven tijdens een onderzoek in een database met oude zaken. Er waren overeenkomsten tussen een zaak waarvoor de man eerder is veroordeeld en de vermissing van Jaïr Soares. Die vermissing stond op de cold case-kalender van 2019, waarna zich een getuige meldde die in 1995 dicht bij de plek woonde waar het jongetje verdween.
Dat was voldoende aanleiding om de man te horen, aldus het Openbaar Ministerie. Ten tijde van de vermissing van Jaïr was hij minderjarig. Hij verblijft op dit moment in een tbs-kliniek. De man ontkent iets met de vermissing van het jongetje te maken hebben. Die verklaring wordt de komende tijd gecontroleerd.
Volgens De Telegraaf is de man die is gehoord Wik H. Hij is veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs voor de Schiedammer Parkmoord in juni 2000. Daarbij kwam de 10-jarige Nienke Kleiss om het leven en raakte de 11-jarige Maikel gewond.

Strand van Monster

De toen 7-jarige Jaïr verdween op 4 augustus 1995 spoorloos toen hij met zijn familie op het strand van Monster was. Toen ze een patatje gingen halen, speelde Jaïr tikkertje rond de strandtent. Daar is hij voor het laatst gezien.
Er is nooit meer iets van hem gehoord of teruggevonden. Een zoekactie op het strand en in de duinen leverde niets op. Ook een vervolgonderzoek in 2011 leidde niet tot een oplossing van de zaak.