Vijf berovingen rondom Haagse sportvelden reden tot waarschuwing om niet alleen te fietsen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De politie heeft de afgelopen maanden vijf aangiften ontvangen van berovingen in de omgeving van de Bosjes van Pex in Den Haag, vlakbij meerdere sportvelden. De sportclubs HBS Craeyenhout en Quick hebben hun jeugdleden vanwege de incidenten opgeroepen om extra alert te zijn en in het donker niet alleen van en naar de sportvelden te fietsen. 'Rechercheurs doen onderzoek naar de berovingen', laat de politie weten.
Ook de nabijgelegen middelbare school De Populier kreeg hoogte van incidenten waar leerlingen van de school slachtoffer van werden. Samen met de voetbalclubs is besloten de leden van de jeugdteams te waarschuwen. 'De wijkagenten staan goed in verbinding met de buurtbewoners en de scholen', zegt de woordvoerder van de politie.
'Wij hebben er extra aandacht voor in de surveillance, maar vragen met name omwonenden, scholen en bedrijven te communiceren met de politie', vervolgt de woordvoerder. 'Als iemand iets verdachts ziet of zich onveilig voelt of informatie heeft, doe dan altijd meteen melding bij ons.'

VVD wil groot onderzoek

De Bosjes van Pex is een openbaar natuurgebied waar onder andere sportclubs zijn gevestigd. De VVD in de Haagse gemeenteraad wil nu dat er een groot onderzoek komt naar de veiligheid rond dit gebied. 'Onze kinderen moeten onbezorgd kunnen sporten', zegt fractievoorzitter Frans de Graaf. 'Het kan niet zo zijn dat onze kinderen en jongeren in Den Haag in groepen moet fietsen om veilig te kunnen zijn.'
Volgens Caroline Peeck, kandidaatsraadslid voor de VVD en bestuurslid van de businessclub van HBS staan de incidenten niet op zichzelf. 'In de wijk Segbroek hebben zich de afgelopen jaren al vaker vervelende incidenten voorgedaan waarbij jongeren het slachtoffer waren van intimidatie of geweld', zegt zij.