Twee verdachten van witwassen bij Soulsistah blijven vastzitten

Deze brief hing op deur bij Soulsistah
Deze brief hing op deur bij Soulsistah © Omroep West
DEN HAAG - Een 49-jarige Haagse en een 30-jarige Limburger die betrokken zijn bij een politieonderzoek naar het bedrijf Soulsistah, moeten twee weken langer vast blijven zitten. Over een derde verdachte wordt maandag besloten. Afgelopen woensdag werden alle ondernemingen van Soulsistah gesloten op verdenking van witwassen.
De politie hield woensdag drie mensen aan in een onderzoek naar witwassen en deed op meerdere plekken in Den Haag en Limburg doorzoekingen. In The Mall in Leidschendam werd dinsdagochtend een kerstwinkel van Soulsistah gesloten en door de politie onderzocht. Ook een pand in Monster werd doorzocht en twee Soulsistah interieurwinkels aan de Haagse Frederik Hendriklaan zijn gesloten.
Ook in het futuristische strandpaviljoen aan de Noordboulevard op Scheveningen is onderzoek gedaan. De verdachten zijn twee vrouwen van 49 en 57 uit Den Haag en een 30-jarige man uit Buggenum (Limburg). Om welke vorm van witwassen het gaat is niet bekend gemaakt.
Het bedrijf Soulsistah wordt verdacht van witwassen. Dat is een specifieke vorm van ondermijning, waarbij crimineel geld, wat dus op een onwettige manier is verdiend, zo wordt gewassen dat het legaal verdiend lijkt. Het centrum tegen witwassen (AMLC), een kennisinstituut van de rijksoverheid, noemt als voorbeeld een bedrijf opzetten en daarmee een fictieve omzet en winst in de boeken zetten.