Illegaal feest in Den Haag: bezoekers krijgen allemaal bekeuring

De club is door de politie ontruimd
De club is door de politie ontruimd © Regio15
DEN HAAG - Zo'n 130 mensen die een bezoek brachten aan een club aan de Hobbemastraat in Den Haag hebben hun (illegale) feestje duur moeten bekopen. Meerdere agenten stonden zaterdagavond op de stoep om de club te ontruimen en alle aanwezigen op de bon te slingeren. Ze hadden zich namelijk niet aan de coronamaatregelen gehouden.
Volgens de maatregelen die tot en met zondag 05.00 uur 's ochtends van kracht waren, moest de horeca na 20.00 uur de deuren sluiten. Toen agenten de melding kregen dat er rond 22.00 uur nog een grote groep mensen aanwezig was in club 'El Matador', rukten ze snel uit. Agenten verzamelden zich voor de ingang van het pand en hebben de feestgangers een voor een naar buiten gebracht.
Bij iedere bezoeker werd een foto gemaakt van het identiteitsbewijs. Voor alle bezoekers wordt nu een proces-verbaal opgemaakt. Rond 23.00 uur was de club leeg en waren de laatste bezoekers huiswaarts gegaan.
De bezoekers kregen één voor één een bekeuring
De bezoekers kregen één voor één een bekeuring © Regio15

Flinke boete voor eigenaar

De eigenaar van de club kan een flinke boete verwachten voor het niet naleven van de coronamaatregelen, maar hoe hoog die precies zal zijn, kan de politie nog niet zeggen. De eigenaar van de club was zondagochtend niet bereikbaar voor commentaar.