Derde verdachte in witwaszaak Soulsistah vrijgelaten

Voorbijganger bekijkt de etalage
Voorbijganger bekijkt de etalage © Omroep West
DEN HAAG - Een 57-jarige vrouw uit Den Haag die sinds vorige week vastzat op verdenking van witwassen door het bedrijf Soulsistah, is zondag vrijgelaten. De vrouw blijft nog wel verdachte, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Vorige week dinsdag sloot de politie alle ondernemingen van Soulsistah. Onder meer een kerstwinkel in de Mall in Leidschendam, twee interieurzaken aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag en een loods in Monster moesten dicht.
Er werden drie mensen opgepakt. Een 49-jarige Haagse en een 30-jarige Limburger zitten nog zeker twee weken vast. De man van 30 is de oprichter van Soulsistah, zijn naam is Ezra Doeke M. Hij heeft acht verschillende bv’s, die allemaal zijn gesloten door de politie. Agenten deden op tien plekken doorzoekingen en namen administratie en luxe goederen in beslag.
In het futuristische strandpaviljoen aan de Noordboulevard op Scheveningen is ook onderzoek gedaan. Soulsistah wilde daar volgende maand een luxe strandclub openen. Het bedrijf huurde het pand sinds december 2020 van bierbrouwer Heineken. 'Er is de laatste maanden geen huur meer betaald', laat een woordvoerder weten. 'Er is eerst overleg geweest, maar in oktober is Heineken naar de rechter gestapt.'

Kink in de kabel

De zaak diende half november, de rechter doet over twee weken uitspraak. 'Die wachten we af. Maar dit is een kink in de kabel. We hopen nog steeds dat het een mooie plek wordt.' De kans dat dat met Soulsistah gaat gebeuren schat de bierbrouwer niet zo hoog in.