Overvaller Albert Heijn Zoetermeer toont zijn eis op zijn telefoon

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - 'Dit is een overval. Ik heb een pistool bij me. Ik wil dat je onopgemerkt geld in mijn tas stopt.' Die tekst liet een overvaller vanaf zijn telefoon lezen aan een caissière van de Albert Heijn aan de Petuniatuin in Zoetermeer. De medewerkster heeft gedaan wat hij vroeg.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
De man komt op woensdagavond 3 november rond 19.45 uur de winkel in de wijk Seghwaert binnen. Hij gaat meteen op de servicebalie af, legt een plastic tas op de toonbank en houdt zijn telefoon met daarop de tekst voor het glazen scherm. De caissière schrikt en ziet geen andere mogelijkheid dan mee te werken.
Ze maakt de kassa open en stopt geld in de tas van de overvaller, die heel rustig blijft wachten. Andere personeelsleden en klanten die langslopen hebben daardoor niet in de gaten wat er aan hand is. Als er genoeg geld in de tas zit, gaat de man rustig de winkel uit.
'Ik wil dat je onopgemerkt geld in mijn tas stopt' - Team West

Eerder iets gekocht

De politie heeft inmiddels meerdere mensen gesproken die de man buiten hebben gezien voordat hij de overval pleegde. Op de bewakingsbeelden is ook te zien dat hij een kwartier eerder al in de supermarkt is geweest. Hij koopt dan een blikje cola zero, dat hij contant afrekent bij één van de kassa's.
Op het moment dat hij langs de servicebalie loopt, lijkt het of hij al wil toeslaan. Hij heeft de telefoon en de tas al in zijn handen. Maar omdat er dan teveel medewerkers bij de balie staan, vertrekt hij op dat moment.
De man lijkt eerder te willen toeslaan
De man lijkt eerder te willen toeslaan © Politie

Donkere kleding en mondkapje

De overvaller draagt een donkere jas en broek. Hij heeft een zwarte pet op en daar overheen een grijze capuchon. Verder draagt hij een mondkapje en zwarte handschoenen. De politie hoopt dat iemand hem herkent, of hem heeft gezien in de buurt van de winkel aan de Petuniatuin op woensdagavond 3 november of daarvoor.
De verdachte
De verdachte © Politie
De verdachte
De verdachte © Politie

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem