Sinterklaas verrast basisschoolleerlingen vanuit glazen huis

Sinterklaas in het glazen huis op basisschool De Waterwilg
Sinterklaas in het glazen huis op basisschool De Waterwilg © De Waterwilg
NOOTDORP - Leerlingen van basisschool De Waterwilg in Nootdorp zijn vrijdag verrast door Sinterklaas. Vanuit een glazenhuis, speciaal ingericht voor de goedheiligman, praten zij met de sint over hun gedichten en cadeautjes. 'Je ziet de neusjes tegen het raam geplakt en daar doe je het uiteindelijk allemaal voor', vertelt directeur Karin Zwaveling.
Voor de leerlingen die vrijdag aanwezig zijn op school en niet in quarantaine zitten is het een groot feest. Om 8.30 uur klinkt het brandalarm om de kinderen uit de school naar het schoolplein te lokken. Honderden opgewonden kinderen komen nieuwsgierig kijken naar de goedheiligman die dit keer zonder paard de school bezoekt. Het feest begint pas echt wanneer de muziek makende roetpieten uit volle borst sinterklaasliedjes beginnen te zingen. Vlak hierna wordt Sinterklaas begeleid naar een glazen huis dat dit jaar speciaal voor hem is ingericht.
Sinterklaas in het glazen huis in Nootdorp
Omdat de kinderen zich niet allemaal tegelijkertijd mogen melden bij het glazen huis keren de klassen één voor één terug naar hun lokaal. In de tussentijd maakt Sinterklaas zich samen met zijn hoofdpiet klaar voor het ontvangst. De eerste klas verschijnt niet veel later bij het glazen huis waar 'Sinterklaas Kapoentje' uit de speakers galmt. Sommige van hen worden verlegen wanneer ze oog in oog staan met de goedheiligman, andere stellen stoer een vraag. 'Hoe oud is uw stoomboot nou precies?', vraagt een jongen blozend.

Anders dan anders

'Normaal gesproken vieren we Sinterklaas in de gymzaal met meerdere groepen tegelijkertijd, maar dat kan dit jaar niet door het coronavirus', vertelt Zwaveling. Hierdoor zijn de docenten en de directrice genoodzaakt om na te denken over een andere oplossing en is er besloten om een speciaal glazen huis in te richten. 'We zijn in ons gebouw gaan kijken naar de mogelijkheden en kwamen toen uit bij deze ruimte. 'Je moet altijd denken in oplossingen en op deze manier kunnen de kinderen vanaf buiten alsnog in gesprek met Sinterklaas', eindigt Zwaveling enthousiast.