Demonstratieve voetbalwedstrijd verboden: 'Jammer, maar lag in lijn der verwachting'

Coach Wietse Jelles van LSVV '70 met de aanvraag voor de demonstratie
Coach Wietse Jelles van LSVV '70 met de aanvraag voor de demonstratie © Sleutelstad/IJsbrand Terpstra
LEIDEN - De door LSVV '70 aangekondigde demonstratie in de vorm van een voetbalwedstrijd gaat zaterdag niet door. De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft de club laten weten geen toestemming te verlenen voor de wedstrijd die om 16.30 uur gepland stond en dus na 17.00 uur door zou gaan. Dat meldt mediapartner Sleutelstad.
In de Kikkerpolder stond voor komende zaterdag een derby op het programma. De vrouwen 1 van LSVV zouden om 16.30 uur spelen tegen de vrouwen van Lugdunum. Het duel kan niet doorgaan, omdat het sportcomplex om 17.00 uur moet sluiten vanwege de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen en niet vervroegd kan worden.
Om toch te kunnen spelen wilde het team de wedstrijd aanmerken als demonstratie. 'Een studentikoze grap met een zeer serieuze ondertoon', zei trainer Wietse Jelles van de Leidse Studenten Voetbal Vereniging eerder deze week tegen Sleutelstad.

Volksgezondheid in het geding

De demonstratie voor de duur van de wedstrijd gaat echter niet door. De burgemeester geeft er geen toestemming voor in verband met de mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid. Ook de anderhalve meter-maatregel zou in zijn ogen niet nageleefd kunnen worden.
Jelles laat weten dat hij het besluit van de burgemeester wel aan had zien komen. Toch is het volgens hem geen verloren strijd. 'We hebben de aandacht gekregen vanuit de politiek, dus de discussie gaat door.'