Man (40) en vrouw (43) uit Den Haag verdacht van vuurwapenhandel

De politie heeft meerdere wapens in beslag genomen
De politie heeft meerdere wapens in beslag genomen © Politie
DEN HAAG - Een 43-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Den Haag zijn dinsdag tijdens een grootschalig onderzoek naar vuurwapenhandel opgepakt door de politie. Tijdens invallen door heel het land, waaronder Den Haag, heeft de politie in totaal vijf verdachten kunnen aanhouden die zich bezighouden met vuurwapens. De politie viel tijdens de actie diverse woonhuizen en bedrijfspanden binnen.
Bij deze invallen trof de politie onder meer automatische vuurwapens, stroomstootwapens, revolvers, geweren en 3D-printers aan waarmee vuurwapenonderdelen werden geprint. De politie had in totaal twaalf locaties in het vizier. De invallen vonden buiten Den Haag plaats in Rotterdam, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke. De locaties kwamen in beeld tijdens een lopend onderzoek.
De twee verdachten uit Den Haag zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moeten voor veertien dagen in bewaring, aldus de politie. Eén verdachte, een 31-jarige man uit Papendrecht, werd eerder al in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte in het onderzoek. Een 59-jarige man uit Yerseke is vrijdag ook voorgeleid aan de rechter-commissaris maar hij mag, onder voorwaarden, zijn proces thuis afwachten. Een andere verdachte, een 37-jarige man uit Yerseke blijft voorlopig nog wel vastzitten.