Duikers vinden mes dat bij ruzie onder tieners gebruikt zou zijn

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DELFT - Duikers van de politie hebben dinsdag een mes gevonden in de gracht langs de Westvest in Delft. Volgens de politie zou dit mes gebruikt kunnen zijn bij de vechtpartij waarbij een 15-jarige jongen vrijdag gewond is geraakt. Bij een vechtpartij in winkelcentrum De Hoven Passage aan de Troelstra raakte het slachtoffer gewond aan zijn hand. Het slachtoffer en twee andere jongens zijn na de ruzie aangehouden.
De politie werd vrijdag rond 15.00 uur gebeld omdat vier jongens met elkaar aan het vechten waren in het winkelcentrum. Toen agenten daar aankwamen, waren de vechtersbazen al vertrokken. Even later werden drie van hen gezien op de Zuidwal in Delft. Daar hebben agenten ze aangehouden. Het gaat om Hagenaars van 15, 17 en 18 jaar.
De jongste van de drie raakte tijdens de knokpartij gewond aan zijn hand, volgens de politie door een scherp voorwerp. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Waarschijnlijk is bij de ruzie het mes gebruikt dat de duikers dinsdag uit het water hebben gehaald. Dit wordt nog door de politie verder onderzocht. De recherche doet onderzoek naar de betrokkenheid van de jongens bij de vechtpartij en naar een mogelijke vierde verdachte. Wie iets heeft gezien van het incident, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.