Een potje krijsen om je frustraties kwijt te raken: 'Ruimt een hoop shit op'

Krijsen aan zee
Krijsen aan zee © Omroep West
DEN HAAG - Weet jij soms ook niet meer wat je met al je irritaties, problemen en frustraties moet? Dan helpt een flink potjes krijsen langs de kustlijn misschien wel. Dat is precies wat zangeres en vocal coach Julie Scott dacht. Ze organiseert daarom de cursus 'Krijsen aan Zee'.
Het ziet er misschien wat vreemd uit, een paar krijsende mensen op het Scheveningse strand, maar volgens Julie is het een hele goede manier om alles los te laten. 'Het maakt niet uit wat je krijst zolang je maar vol gas gaat', legt ze uit. 'Ik zag vorige week de coronapersconferentie en toen dacht ik, ik heb zelf wel behoefte om wat te krijsen en ik kan mij zo voorstellen dat ik daar niet alleen in ben'.
Julie heeft daarom een krijssessie aan zee georganiseerd. 'Als je met je stem werkt en zeker als je aan het krijsen bent, dan kom je versneld bij je emoties', aldus de vocal coach. 'En om dat vervolgens dan hier op het strand naar de zee te krijsen, dat ruimt een hoop shit op.'
Lekker potje krijsen aan zee om van je frustraties af te komen

Een hoop frustratie

De inspiratie voor de krijssessie haalde Julie uit een ander land. 'Ik kwam op het idee omdat ik dat jaren geleden zag in een reisprogramma. In Beijing in China kwamen 's ochtends in een park mensen bij elkaar voor een krijssessie. En ik heb mij altijd afgevraagd wat dat op zou leveren.'
'Mensen willen komen krijsen omdat ze zich opgesloten voelen', zegt Julie. 'Er is een hoop frustratie.' Ook bij Julie is de rek er behoorlijk uit na de lange coronatijd. 'Ik ben muzikant en zangdocent en kan mijn vak niet uitoefenen, dus ik heb alle redenen om op het strand te krijsen. Op de vraag op Julie thuis ook krijst, zegt ze met een grote lach: 'Ja, nou ja, af en toe'.