Projectontwikkelaars willen ruim 600 woningen in buurt Leiden Centraal bouwen

Op de plek naast het Achmeagebouw moeten minstens 600 woningen komen
Op de plek naast het Achmeagebouw moeten minstens 600 woningen komen © PR
LEIDEN - Op de Schipholweg in Leiden moeten minstens 600 woningen worden gebouwd. Ook komt er 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Projectontwikkelaars VORM en de Oudendal Groep hebben drie panden naast het Achmeakantoor gekocht en hebben flinke plannen met het gebied, meldt mediapartner Sleutelstad.
Afgelopen zomer kochten de twee projectontwikkelaars Schipholweg nummer 66, 68 en 70-128, in de buurt van station Leiden Centraal. Het pand op nummer 68 staat momenteel leeg. In de andere twee gebouwen zitten huurders.
De 600 woningen moeten volgens Sleutelstad onder meer sociale en middeldure huurwoningen worden. Naast huizen en kantoorruimte moet er ook parkeergelegenheid en groen in de nieuwbouw komen. Volgens de ontwikkelaars past het plan binnen de gebiedsvisie van de gemeente Leiden om de Schipholweg tot de duurzaamste kilometer van Nederland te maken.

Maximaal negentig meter hoog

Omdat de panden net buiten de historische binnenstad liggen kan hier - volgens de ambitie van de gemeente - hoogbouw tot een maximale hoogte van negentig meter komen. Naar verwachting kan de bouw over twee jaar beginnen.