Relschoppers Schilderswijk nog onherkenbaar in beeld, krijgen kans zich te melden

Zaterdagavond 20 november was het onrustig in de Schilderswijk
Zaterdagavond 20 november was het onrustig in de Schilderswijk © Regio15
DEN HAAG - De politie is op zoek naar tien verdachten van de rellen in de omgeving van de Vaillantlaan in de Haagse Schilderswijk op zaterdagavond 20 november. Foto's van de mannen zijn nu nog onherkenbaar gemaakt, omdat ze van de officier van justitie de kans krijgen om zich de komende week te melden. Als op dinsdag 14 december niet bekend is wie het zijn, laat Team West de herkenbare foto's zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De herkenbare foto's van de verdachten zijn hier te vinden. Eén man heeft zich voor 14 december bij de politie gemeld, hij wordt niet getoond.
De dag na de hevige rellen in het centrum van Rotterdam werd via social media opgeroepen tot ongeregeldheden in Den Haag. De politie moest tot na middernacht optreden tegen een grote groep relschoppers in de omgeving van de Vaillantlaan. Er werden brandjes gesticht, met vuurwerk en stenen naar de politie gegooid en verkeerslichten en flitspalen vernield.
Ook werden automobilisten en een ambulance belaagd: iemand gooide een steen door de zijruit van de ziekenwagen. Als de bijrijder op dat moment niet achterin bij de patiënt zat, zou hij daardoor zijn geraakt. Die avond heeft de politie negentien mensen aangehouden.