Kitty zit eenzaam thuis na dood van haar twee zoons: 'Ik doe nooit meer iets aan kerst'

Kitty in tranen
Kitty in tranen © Omroep West
DEN HAAG - 'Ik was zo'n trotse mama, ze waren zo mooi.' Kitty huilt van verdriet als ze vertelt over haar zoons, die allebei tien jaar geleden overleden. De 85-jarige Scheveningse heeft nog één dochter, waar ze eigenlijk nauwelijks contact mee heeft. En dus zit ze vaak eenzaam thuis. Zonder praatje, zonder bezoek. 'Mensen vragen nooit hoe het met me gaat.'
Kitty's oudste zoon stierf op kerstavond, haar andere zoon een paar maanden later in maart. 'Daarom doe ik nooit meer iets aan kerst', zegt ze. 'Ik heb alles weggedaan.' Meer dan een klein kerststukje komt het huis sindsdien niet meer in.
Foto's van haar overleden zoons uit hun kindertijd, heeft ze bijna niet meer. 'Die heeft mijn ex allemaal verbrand. Daar liep een klein beetje een streep doorheen van de alcohol.' Wat rest is nog een enkele foto van vroeger.

Ontroerende verrassing

Het valt Kitty zwaar als ze bezoek krijgt van presentator Johan Overdevest van het Omroep West-programma 'Ik denk aan jou'. Ze wordt verrast met een kerstboom. En Johan neemt ook nog een ander bijzonder en ontroerend cadeau voor haar mee.
Na tien jaar werd het wel weer eens tijd voor wat kerstigs in huis:
Ontroerende kerstverrassing voor Kitty die haar twee zoons verloor
In 'Ik denk aan jou' bezoekt Johan Overdevest mensen die zich eenzaam voelen en wel wat extra aandacht verdienen. Je ziet de hele uitzending vrijdag om 17.00 uur op TV West, ieder uur in de herhaling. Wil je een kaartje sturen aan Kitty? Doe dat via Omroep West, Postbus 24025, 2490 AA, Den Haag tav Kitty. Dan zorgen wij dat Kitty alles krijgt. Maar je kunt natuurlijk ook een kaartje sturen naar een eenzaam iemand bij jou in de buurt!
Het gemis is er nog elke dag. 'Van de jongens kreeg ik nog wel eens lekker een knuffel. Dat heb ik bij mijn dochter niet. En dat mis ik.' Het is niet dat Kitty ruzie heeft met haar dochter. 'Er is ook niets gebeurd. Maar ze heeft geen tijd. Ze werkt en ze komt ook niet vanwege corona. Maar het is nog wel m'n enige kind.'

LEES OOK: