Stak Vincenzo S. 'Sjakie' dood? Verdachte vandaag voor de rechter

De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft
De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft © John van der Tol
DEN HAAG - Voor de rechtbank in Den Haag dient dinsdag en woensdag de rechtszaak tegen de twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Chakib 'Sjakie' Belhaddad, vorig jaar in een woning in Delft. Het 36-jarige slachtoffer werd neergestoken in een flat waar hij op bezoek was. Hoofdverdachte Vincenzo S. uit Den Haag staat dinsdag terecht, zijn medeverdachte Otis R. is woensdag aan de beurt.
De steekpartij gebeurde in een flat aan de De Colignystraat in Delft, op 1 september vorig jaar. Zowel het slachtoffer als de twee verdachten waren geen bewoners van die flat. De twee verdachten waren erheen gegaan om Chakib een pak slaag te geven, zo bleek eerder uit een verklaring van Otis R.. Daarbij vluchtte het slachtoffer de slaapkamer in. R. trapte vervolgens de slaapkamerdeur in, waarna Vincenzo S. het slachtoffer zou hebben neergestoken.
Otis R. werd eerder dit jaar vrijgelaten uit zijn voorarrest omdat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat hij 'substantieel' heeft bijgedragen aan de dood van het slachtoffer. Vincenzo S. is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Tijdens de laatste pro forma zitting suggereerde zijn advocaat dat hij tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, dinsdag, misschien toch er wat over gaat zeggen. Tot nog toe heeft hij er steeds het zwijgen toe gedaan.

Twee dagen

Voor de rechtszaak zijn twee dagen uitgetrokken. Dinsdag staat Vincenzo S. terecht. Hij is eerder dit jaar veroordeeld voor een aantal mishandelingen en fietsendiefstal. Hij staat daarnaast terecht voor deelname aan een criminele organisatie die zich bezig hield met drugshandel. Eerder stonden zijn moeder en zijn vriendin daarvoor terecht. De zaak tegen Otis R. is op woensdag.
De zitting begint beide dagen om 9.00 uur.