Relschoppers Schilderswijk herkenbaar in beeld

De ME is aanwezig in de Schilderswijk
De ME is aanwezig in de Schilderswijk © Regio15
DEN HAAG - Een aantal verdachten van de rellen in de omgeving van de Vaillantlaan in de Haagse Schilderswijk op zaterdagavond 20 november is nu herkenbaar in beeld. Vorige week toonde Team West de foto's nog geblurd en kregen ze van de officier van justitie de kans zich te melden. Eén man heeft dat gedaan, hij wordt daarom niet meer getoond.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De dag na de hevige rellen in het centrum van Rotterdam werd via social media opgeroepen tot ongeregeldheden in Den Haag. De politie moest tot na middernacht optreden tegen een grote groep relschoppers in de omgeving van de Vaillantlaan. Er werden brandjes gesticht, met vuurwerk en stenen naar de politie gegooid en verkeerslichten en flitspalen vernield.
Ook werden automobilisten en een ambulance belaagd: iemand gooide een steen door de zijruit van de ziekenwagen. Als de bijrijder op dat moment niet achterin bij de patiënt zat, zou hij daardoor zijn geraakt. Die avond heeft de politie negentien mensen aangehouden.

Foto's van meer verdachten

Er worden meer verdachten gezocht. Hun foto's staan hieronder. Elke verdachte heeft een nummer gekregen. Wie een tip heeft, wordt gevraagd dat volledige nummer door te geven, dus bijvoorbeeld 20-11-NN03.
Verdachten 3, 4, 8, 9 en 12 worden gezocht voor het vernielen van flitspalen. Nummer 9 is hoogstwaarschijnlijk minderjarig en blijft daarom op verzoek van de officier van justitie onherkenbaar in beeld.
© Politie
© Politie
© Politie
Omdat deze verdachte hoogstwaarschijnlijk minderjarig is, blijft hij op verzoek van de officier van justitie onherkenbaar
Omdat deze verdachte hoogstwaarschijnlijk minderjarig is, blijft hij op verzoek van de officier van justitie onherkenbaar © Politie
© Politie
De nummers 5, 6 en 10 zijn betrokken bij het stichten van brandjes.
© Politie
© Politie
© Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem