Overvaller Zeeman dreigt met mes en rijdt op groen-gele fiets

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - De man die eind september de Zeeman in winkelcentrum Leyweg in Den Haag overviel, is gevlucht op een opvallende groen-gele fiets. Hij heeft een caissière bedreigd met een mes en is met geld vertrokken. De overval is vastgelegd op bewakingsbeeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De overvaller komt op maandag 27 september even na 15.30 uur de winkel binnen. Hij gaat meteen op de kassa af, legt een tas neer en zegt tegen de medewerkster dat hij geld wil hebben. De vrouw geeft aan dat ze de kassa waar ze bij staat niet kan openen, maar de man blijft vragen om geld. Om zijn eis kracht bij te zetten, heeft hij een mes in zijn hand.
Het mes dat de overvaller bij zich heeft
Het mes dat de overvaller bij zich heeft © Politie
Het slachtoffer is zo bang, dat ze meewerkt. Ze gaat naar een andere kassa die ze wel kan openen en haalt het geld eruit. De overvaller stopt de buit zelf in zijn witte plastic tas. Daarna gaat hij linksaf de zaak uit. Hij stapt op de fiets en rijdt via het busplatform bij het winkelcentrum rechtsaf de Hengelolaan op, in de richting van de Loevesteinlaan.
Dader van overval vertrekt op de fiets - Team West

Jas met geel koordje

De dader is een man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft een donkere huidskleur en draagt een donkerblauwe jas met het logo van The North Face op de achterzijde. Aan de rits zit een geel koordje. De man heeft een donkerkleurige pet op en draagt een spijkerbroek met daaronder grijze gympen met een witte zool.
De overvaller komt binnen
De overvaller komt binnen © Politie
Aan zijn jas zit een geel koordje
Aan zijn jas zit een geel koordje © Politie
De fiets waar de overvaller op rijdt is best opvallend: het is een klein oma-model, die aan de voorkant geel en aan de achterkant groen is. Achterop zitten fietstassen. Mogelijk herkent u de man in combinatie met de fiets, of heeft u andere informatie over deze overval. Neem in dat geval contact op met de politie.
De man rijdt weg via het busplatform
De man rijdt weg via het busplatform © Politie

Herkent u de overvaller?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem