Gewonde door vallende versiering in Mall of the Netherlands

De veiligheid van de overige kerstversiering wordt onderzocht
De veiligheid van de overige kerstversiering wordt onderzocht © Regio15
LEIDSCHENDAM - In the Mall of the Netherlands in Leidschendam is een van de aanwezigen dinsdagmiddag gewond geraakt nadat de versiering van het plafond viel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en een deel van het winkelcomplex is ontruimd.
Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag kort na 12.00 uur. Een van de bezoekers van The Mall liep op het moment van het ongeluk net onder het losgekomen deel door en kreeg de versiering op het hoofd. Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
Door vallende versiering van de dakconstructie viel een gewonde in het winkelcentrum
Een bedrijf is direct naar The Mall gekomen om te onderzoeken hoe de versiering los kon komen van de dakconstructie, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Nadat de camerabeelden zijn bekeken is volgens de brandweer besloten dat inspecteurs van Bouw- en Woningtoezicht verder onderzoek doen naar de oorzaak.

Dakplaten vielen van de daken

'Dakplaten vielen van de daken', vertelt een van de mensen die in The Mall werkt aan Omroep West. 'Er staat nu politie voor de deur van The Mall en bezoekers mogen alleen nog maar naar buiten, er mag op dit moment niemand The Mall in.'
Een deel van de kerstversiering viel dinsdag naar beneden
Een deel van de kerstversiering viel dinsdag naar beneden © Regio15
De brandweer bevestigt dat The Mall korte tijd afgesloten is geweest, maar dat bezoekers het centrum inmiddels weer in mogen. 'Alleen het restaurantgedeelte blijft voorlopig nog afgesloten zolang het onderzoek loopt.'