Vrouw verdacht van doodsteken vriend: 'Het was zelfverdediging'

© Regio15
LEIDSCHENDAM - De 26-jarige vrouw die op 3 juli in een woning aan De Haar in Leidschendam haar vriend zou hebben doodgestoken, zegt dat ze handelde uit zelfverdediging. Volgens de vrouw is ze slachtoffer geworden van huiselijk geweld. 'De ruzie op de fatale dag was erger dan ooit', verklaarde ze dinsdag in de Haagse rechtbank.
Hulpdiensten werden op 3 juli rond 13.00 uur opgeroepen na een melding van een steekpartij in de woning. Het mannelijke slachtoffer werd zwaargewond gevonden en kon niet meer gereanimeerd worden. Hij overleed ter plekke. De 26-jarige Tiffany de J. verklaarde in de rechtbank dat haar vriend haar tijdens de ruzie in de woning bij de keel had gegrepen. 'Ik ben bedreigd en geslagen, en kreeg trappen.'
Het huis verlaten was volgens de vrouw geen optie, 'want ik wilde mijn twee kinderen niet bij hem achterlaten. Ik probeerde hem in huis te ontlopen, maar dat lukte niet.' In de keuken van de woning pakte de vrouw vervolgens een mes. 'Ik hoopte dat het geweld dan zou ophouden. Het was nooit de bedoeling om hem neer te steken.'

Vervroegde vrijlating

De advocaat van Tiffany de J. vroeg dinsdag de rechtbank om vrijlating van de vrouw uit voorarrest. Volgens hem blijkt overduidelijk uit de verwondingen bij de vrouw in de nek dat ze slachtoffer was van huiselijk geweld. 'Die verwondingen ondersteunen het verhaal dat zij werd aangevallen.' De officier van justitie ging niet mee in het verzoek van de advocaat. Er zijn volgens de aanklager nog 'onvoldoende aanwijzingen' dat de moeder handelde uit zelfverdediging.
Volgens de rechtbank is het dan ook veel te vroeg om de vrouw vrij te laten. Zo’n besluit zou volgens de rechter 'stuiten op maatschappelijk onbegrip'. De rechtbank laat nog wel een poging doen om de twee kinderen van de vrouw, van zes en acht jaar, te ondervragen over de gebeurtenissen op 3 juli in de woning. Eerder lukte dat niet, omdat de kinderen in paniek raakten.