Weduwe doodgereden man die met rollator overstak: 'Het is nu zo stil in huis'

Cor was een echte dartliefhebber
Cor was een echte dartliefhebber © Omroep West
DEN HAAG - 'Ik mis Cor heel erg. Buiten dat het mijn man was, was het ook mijn beste maatje.' Dat vertelt Silvia Lalau geëmotioneerd. Zij is de weduwe van de 73-jarige Cor Laulau, die op 18 november werd aangereden toen hij met zijn rollator de Melis Stokelaan in Den Haag wilde oversteken. Twee weken later overleed Cor in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. In de Haagse Leggelostraat, waar hij met zijn vrouw woonde, is inmiddels een gedenkplek gemaakt voor de overleden Hagenaar.
Het is 18.30 uur als Cor besluit om hond Charly uit te laten. Tijdens het oversteken slaat het noodlot toe: Cor wordt aangereden door een auto. 'Ik stond eten te koken en tien minuten nadat Cor de deur uit was gegaan, hoorde ik buiten enorm veel sirenes', blikt Silvia zichtbaar aangeslagen terug.
Silvia vertrouwt het niet en stopt met koken terwijl er buiten nog meer hulpdiensten aankomen. 'Ik kreeg een naar onderbuikgevoel en ben toen gaan kijken waar de sirenes vandaan kwamen. Op de hoek van de Leggelostraat zag ik direct dat het foute boel was en kwam ik erachter dat de hulpdiensten er voor mijn man waren.'
Cor werd afgelopen maandag in besloten kring gecremeerd
Cor werd afgelopen maandag in besloten kring gecremeerd © Omroep West

Alle ribben gebroken

'Hij had al zijn ribben gebroken, een klaplong, drie bloedingen in zijn hoofd, een defecte nier en beschadigde armen', somt Silvia op. Na twee weken van intensieve zorg in het ziekenhuis leek het beter te gaan met Cor en kreeg zijn vrouw hoop op goed herstel. 'Hij was op de goede weg terug, maar het heeft niet zo mogen zijn.'
'Op de dag van zijn overlijden hebben de dokters ‘s morgens nog bloed bij hem geprikt. Niet veel later is mijn man overleden aan de gevolgen van het ongeluk. Het feit dat ik die dag geen afscheid heb kunnen nemen, draag ik elke dag met mij mee', vertelt Silvia. Ook buurtbewoners rouwen om het overlijden van Cor. 'Het was een lieve man. Hij kwam regelmatig langs voor een praatje', vertelt een man die Cor vaak zijn hond zag uitlaten.

'Het is hier net een racebaan'

Volgens Silvia is het kruispunt waar het dodelijke ongeval heeft plaatsgevonden erg gevaarlijk. En dat vindt niet alleen Silvia. Ook een aantal ondernemers in de straat zijn niet blij met de huidige verkeerssituatie. 'Het is hier af en toe net een racebaan. Dat er nu een ongeluk is gebeurd met een dodelijke afloop verbaast ons niet', aldus een van de winkeleigenaren.
De plek van het ongeluk op de Melis Stokelaan in Den Haag
De plek van het ongeluk op de Melis Stokelaan in Den Haag © Omroep West
'Tijdens het uitlaten van onze hond heb ik vaak meegemaakt dat automobilisten pas op het laatste moment stoppen. Vaak wordt er te hard gereden en dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties’, voegt Silvia toe. Met de hond gaat het overigens goed. Zij rende na het ongeluk weg, maar werd later teruggevonden door agenten.

Automobilist stuurt Silvia brief

Na het ongeluk ontving Silvia een brief van de automobilist die haar man heeft aangereden. In zijn brief schrijft hij dat hij veel spijt heeft. 'Ik weet niet wat ik met het verhaal moet', zegt de weduwe beduusd. 'Het is allemaal heel dubbel en tegenstrijdig. En ik krijg er mijn man er niet meer mee terug.'
Toch vindt Silvia niet dat de man naar de gevangenis moet. 'Ik zie liever dat de dader meeloopt in een ziekenhuis of revalidatiecentrum zodat hij ziet hoe het er daar aan toe gaat. Dan dringt het hopelijk door wat hij heeft aangericht', eindigt Silvia die zich nu erg alleen voelt. 'Het zal moeten slijten. Het is nu zo stil in huis.'
De rollator brak in tweeën
De rollator brak in tweeën © Regio15

Onderzoek naar ongeluk

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Het is onbekend wanneer het onderzoek zal worden afgerond.