Nieuw onderzoek in woning neergestoken man, verdachte langer vast

Agenten doen onderzoek na een melding van een steekpartij in een Haagse woning
Agenten doen onderzoek na een melding van een steekpartij in een Haagse woning © Regio15
DEN HAAG - Rechercheurs en medewerkers van de forensische opsporing hebben vrijdag opnieuw onderzoek gedaan in een woning aan de Wattstraat in Den Haag. Op 8 december vond er in de woning een steekpartij plaats waarbij een 69-jarige man om het leven kwam. 'Het was zo'n lieve man, hij was altijd in voor een praatje', vertelt een buurvrouw die haar bezoek uitzwaait. De verdachte, een 40-jarige Hagenaar, blijft nog twee weken langer vastzitten.
Af en toe gaat de eikenhouten voordeur open en zijn er schimmen te zien van de forensisch rechercheurs. Verderop in de straat staat een grote container waar politieagenten spullen naartoe brengen die uit de woning komen. Het enige witte rolluik van de woning is naar beneden en alle lamelle zijn gesloten. Naast de ingang ligt een verdelgde roos in een klein vaasje.
Op een bordje achter het raam staat 'Attenti Al Cane', wat pas op voor de hond in het Italiaans betekent. Ook hier is een roos in het raamkozijn neergelegd. 'Ik zag hem regelmatig op zijn balkon zitten. Het is enorm verdrietig dat hij er niet meer is. Dat zoiets hier gebeurt verwacht je totaal niet.'

Voorarrest met veertien dagen verlengd

Het slachtoffer werd woensdag 8 december in zijn woning in het Regentessekwartier gevonden. Niet veel eerder had de politie een melding van een mogelijke steekpartij gekregen. Rechercheurs deden de hele daaropvolgende nacht onderzoek rond de woning in de Wattstraat.
Voor de fatale steekpartij werd maandag een 40-jarige Hagenaar aangehouden. Het is nog niet bekend waar deze man precies van wordt verdacht. Wel maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en dat zijn voorarrest met veertien dagen is verlengd.