Eenzame Kitty overspoeld met kaarten en cadeautjes: 'Dit doet wat met me'

Kitty is overspoeld met kaartjes en cadeaus
Kitty is overspoeld met kaartjes en cadeaus © Omroep West
DEN HAAG - Kaarten, cadeautjes en duizenden mails. De steunbetuigingen die de afgelopen dagen binnenkwamen na het Omroep West-programma 'Ik denk aan jou' voor de eenzame Kitty zijn overweldigend. De 85-jarige Scheveningse huilde van verdriet toen ze vertelde over haar twee zoons, die allebei tien jaar geleden overleden. Sindsdien vierde ze nooit meer kerst en voelt ze zich eenzaam. De massale steun die ze nu krijgt, doet haar goed. 'Niet te geloven', zegt ze.
De Scheveningse kreeg nooit bezoek, totdat Omroep West-verslaggever Johan Overdevest langskwam. Nadat ze haar verhaal deed, liep het storm met reacties. Een week later ging Johan weer langs om twee dozen vol kerstkaarten en een vracht aan cadeautjes langs te brengen. 'Jeetje!', roept Kitty wanneer ze de deur open doet en alle presentjes ziet. 'Ik kan wel janken. Ik zit me in te houden, maar ik zit hier helemaal vol', vertelt ze terwijl ze naar haar keel wijst.
Eenzame Kitty overspoeld met kaarten en cadeautjes
'Ik was zo'n trotse mama, ze waren zo mooi', vertelde de 85-jarige eerder over het verlies van haar zoons. Kitty's oudste zoon stierf op kerstavond, haar andere zoon een paar maanden later in maart. 'Daarom doe ik nooit meer iets aan kerst.' Daarop bracht Johan vorige week al een kerstboom met een speciale kerstbal voor haar mee. Nu blijkt dat niet de enige steun die ze mag verwachten rond deze feestdagen.
Kitty is overweldigd door de belangstelling en het grote aantal brieven en kaarten die ze via Omroep West ontving. Ze roept iedereen op om ook aandacht te hebben voor eenzamen in hun eigen omgeving en daar een kaartje naar te sturen.

'Zoveel mensen met een goed hart'

Een zelfgemaakte sjaal, een doos chocola, kaartjes vanuit het hele land. Het laat de eenzame Kitty niet onberoerd. 'Dat er nog zoveel mensen zijn met een goed hart', vertelt ze geëmotioneerd. 'Dat doet wat met me. Dit bewijst wel dat er toch heel veel mensen aan me denken.' Kitty gaat iedere dag een aantal kaartjes lezen. 'Ik heb er geen woorden voor. Dit is niet normaal hè', besluit ze. 'Sjongejonge, niet te geloven.'
Eerder overviel Johan Kitty door een kerstboom bij haar thuis op te zetten.
Ontroerende kerstverrassing voor Kitty die haar twee zoons verloor